• 40 jaar beelden'd een keuze troj Heleen van Nieuwland Eigen uitgave gesigneerde oplage van 50

  Van de honderden beelden die ik in de afgelopen 40 jaar gemaakt heb, heb ik van elk jaar een of meer beelden gekozen voor dit boek met een overzicht van mijn werk. Bij sommige beelden heb ik achteraf een kort gedicht gemaakt, een enkel beeld is gemaakt naar aanleiding van een eigen gedicht. 

  Het boek bevat 52 bladzijden met 77 foto's, gegevens bij de beelden en informatie over mijn ontwikkeling, inspiraties en werkwijze, enkele gedichten en curriculum vitea. Afm. 21 x 21 cm

  Prijs gesigneerd en genummerd oplage exemplaar incl. BTW en verzendkosten (per track en trace in brievenbusdoos in Nederland) : 19,95 Euro. Nog beschikbaar 19 exemplaren van de beperkte oplage van 50.

  Bestellen via Contact / mail kunstenaar


 • Eigen uitgave

  "Over Interpreteren" Eindexamenscriptie Kunstacademie Den Bosch. 1982 © Heleen van Nieuwland. De vintage versie, nog op een typmachine uitgevoerd. 

  Twee fragmenten: 

  "Het denken wordt ingeschakeld nog voor het voelen. Het begrijpen wordt weer een cognitief iets. Er valt zoveel te begrijpen op andere manieren en wellicht valt er meer te begrijpen met ons gevoel, want zoveel is onzegbaar."  

  "Freud beschouwde alle waarneembare fenomenen als "manifeste inhoud", die onderzocht moet worden om de latente inhoud te vinden. Zonder dat fenomenen geïnterpreteerd zijn, hebben zij geen betekenis. Begrijpen is interpreteren geworden." 

   

   

   

   

  Download PDF
 • kM kunstenaarsmaterialen

  Artikel n.a.v. de expositie "Beelden van Formaat" bij Galerie de Ploegh. Een verslag van het kunstenaarsgesprek o.l.v. Frits Nolte met o.a. Heleen van Nieuwland

  Download PDF
 • Blad BVG

  Artikel over de opening van de grote reliëfs


 • Blad BVG

  Artikel over de opening van de grote reliëfs, vervolg


 • Makelaardij De Keizer

  Toelichting bij expositie